Merkezefendi’de Bir Yastıkta 50 Yıl Geçiren Çiftlerin Sırları
06.03.2015
    Sunduğu başarılı sosyal projelerle belediyecilik hizmetlerini sürdüren Merkezefendi Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalardan biri olan ‘Bir Yastıkta 50 Yıl’ projesi ile ilçe sınırlarında yaşayan 50 yılı aşkın süredir evli çiftler uzun evliliklerinin sırlarını paylaştı.

Pek çok alanda yerel yönetimlerin öncüsü olan Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen proje ile Merkezefendi İlçesi sınırlarında yaşayan 50 yılı aşkın süredir evli çiftlerle röportajlar gerçekleştirilerek, yeni evlenen ve evlenecek olan çiftlere uzun evliliğin yürütülmesi konusunda önemli açıklamalarda bulunuldu.

Sağlıklı gençlerin ve sağlam bir geleceğin oluşmasında aile kavramının günümüzde daha çok önem verilmesi gerektiğini düşünerek böyle bir proje hazırladıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu, “Sağlıklı ve mutlu nesillerin, kardeşçe yaşadığı bir ilçeyi hedefleyerek çıktığımız bu yolda her geçen gün ilçemiz adına daha iyiye ve daha güzele ulaşmak için çalışmalar yürütüyoruz. Hazırlamış olduğumuz ‘Bir Yastıkta 50 Yıl’ projesi ile boşanmaların yoğun olduğu günümüzde aile kavramı üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. İlçe sınırlarımız içerisinde yaşayan her yaştan ve her kesimden bireye ayrı ayrı ulaşarak 50 yıl ve daha uzun bir süredir evli olan çiftleri tespit edip, bu uzun ve örnek evliliklerin kahramanlarını konuşturduk.  Proje kapsamında; Merkezefendi ilçesinde ikamet eden ve her türlü zorluğu aşarak yarım asır evli kalan, evliliklerini 50 yıl ve daha fazla ayakta tutan çiftler sağlıklı ve mutlu evliliklerinin sırlarını anlatıp, uzun ömürlü evliliklerle ilgili önemli nasihatler verdi. Projemize destek sağlayan örnek çiftlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor. Yeni evlenen ve evlenmek isteyen herkese; evliliklerinde yarım asrı geride bırakan örnek çiftlerin yolundan gitmelerini temenni ediyorum dedi.